250g gula castor (saya letak 200 gm gula dikisar halus ,manisnya sedang2)
1sm ovellette
3 biji telur
Bahan B
300g tepung gandum/tepung naik sendiri (saya pakai tepung naik sendiri)
1st baking powder (saya pakai double action baking powder)
Bahan C
200 ml air sprite/ice cream soda
Cara-cara
- Pukul A sehingga kembang dan gebu.
- Masukkan bahan B pukul hingga gebu.
- Masukkan C
- Bahagikan kepada 2 bhg. Satu bahagian biarkan kosong dan satu lagi dibahagi dua (Nys buat warna biru dan pink)
- Masukkan warna asal dlm mangkuk dan sedikit warna biru dan merah.
- Kukus selama 10 minit (api besar baru apam pecah)
Hasilnya...
Argh... Asal hodoh sangat? |
WaAa.. Banyaknyer.. Cam nak wat menjual kat bazar. |
credit to http://citarasa3iwahaz.blogspot.com. Aku malas nak ambik gambo.. |
3 mikroorganisma:
waaa... apam raye.. sedap ke?
bukan raye la.. pose.. of coz la sedap
terliurrrrrrr!!!!!
Post a Comment