TINGGALKAN LINK KORANG KAT SINI...

✿ Kelab Sk0deng ✿

Tuesday, July 5, 2016

Part 7 (Final) : Aku & Braces

Assalamualaikum.

Berakhir sudah penantian selama 2 tahun.

Gambar terakhir sebelum tanggalkan braces

Gambar pertama setelah bukak braces
Rasa agak weird lepas bukak. Orang2 yang biasatengok aku berbraces kate aku macam pakai gigi palsu (ahh..kejamnyer T_T)

Selepas dah tanggalkan braces, korang jangan ingat korang boleh berbahagia saja. Ada rutin baru korang kena buat.

Retainer
Ini nama die retainer. Tujuannya untuk kekalkan bentuk gigi. Rugilah bila dah berhabis nak cantekkan gigi tapi taknak jaga.


Cara Pakai RetainerOption 1:  Pakai siang dan malam selama 6 bulan. Lepas tu boleh pakai malam atau jarang2.
Option 2:  Pakai siang dan malam selama 3 bulan. Lepas tu continue pakai malam selama2nya. Takdela. Mungkin lepas 3 @ 4 tahun bleh la pakai seminggu sekali ke. 

Erm.. memang macam pakai gigi palsu. -___-
Aku pilih option 2. Pakai masa tidur tu takde masalah. Tapi bila pakai masa siang tu rasa tak selesa. Agak terganggu bila nak bercakap atau telan air liur. Geli jer lelangit kena retainer nih.

Kepada yang teringin pakai braces, GOOD LUCK.
Beauty is Pain.

Wednesday, October 28, 2015

Jom Makan: Restoran Mozer's, Shah Alam

Assalamualaikum.

Tengah fikir nak makan di mana hujung minggu ini? Apa kata korang cuba makanan Arab di Restoran Mozer's.

sumber: Google

Meh nak belanja gambar sikit.

Ni nama dia Datin Ja. Haha.. Harap dia tak baca blog aku.


Nampak tak meriah meja tu dengan makanan.

Dekat sini bukan semata-mata Nasi Arab je. Ada macam-macam lagi makanan sampingan lain. Disebabkan tak ditaja seperti Naz dalam JJCM, takde lah nak cuba semua makanan. Harga berpatutan dan mengenyangkan. Daging kambing dia, pergh lembut giler. Ayam dia pun sedap sehingga menjilat sudu. Aku tak reti nak komen panjang pasal makanan. Sebab aku hanya tau makan je. Hahaha.


Alamat:
12G, D'Bayu, Jalan Serambi U8/21, Bukit Jelutong.

Sunday, October 25, 2015

Part 6: Aku & Braces

Assalamualaikum..

Tak sabar rasanya nak bukak braces. Masuk bulan ni dah 1 tahun 4 bulan. Tiap-tiap bulan seronok tukar getah sebab boleh pilih nak kaler ape.

1-3 bulan pertama

Bulan ni buat kelainan sikit la. Asyik satu kaler jer. Apa kata buat mix pulak.

Biru & pink uolzz

Pikir bulan depan mix kaler ape pulak ye.

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails