Praktikal oh Praktikal

Assalamualaikum...

Fuh..fuh....tiup sket... Da berhabuk blog aku nih. Ari ni baru aku teringat blog aku nih.

Nak cite pasal praktikal ni. Aku wat praktikal kat area Greenwood. Keje kat sini wat design ler. Da name pon dak design. Kebanyakan customer order banner dengan bunting(sebut betul2). Kadang2 ada jugak order business card. Kalau baju pulak orang lain yang in charge. Actually ade jer lagi bende2 lain yang kedai ni buat tapi tak ramai la yang order.

Kejenye takde la berat. Yang beratnye nak kena deal dengan customer. Memang perlu kesabaran yang tinggi la. Kena lak kalo customer yang cerewet. Tak kurang design kena rijek. Diorang mintak soh design. Last2 abes sume design ko kena ubah balik. Sia2 jer tenaga kepala otak pikir.
Korang kalo tengok banner, bunting, kad ker yang tak cantek tuh, jangan salahkan designer yer. Tu keje customer sendiri. Da diorang nak buruk camtu, kitorang ikut jer. Sebab diorang yang nak guna, bukan kitorang. Muahaha..

Aku bukan keje hospital. Tapi bau ink boleh buat mandul (xtau betul ke tak :p)
Khusyuk jer dak nih wat medal

proses creasing

0 mikroorganisma:

Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram