Night at the Museum: Secret of the Tomb

Premiere Screening: NATM - Secret of the Tomb

After two unforgettable Nights at the Museum, Ben Stiller and company are back for another exciting night of adventure and laughs! Our new adventure begins at the opening of the new Planetarium in New York, when our museum heroes lose control of their minds and bodies as the tablet that brings them to life slowly begins to deteriorate. Only Ahkmenra’s father knows the secret to restoring the tablet and as fate would have it, he’s displayed in London. The action moves to the famed British Museum of Natural History where, with a little help from some ‘new’ friends, they must risk everything to discover the secret to the magic tablet and repair it before Larry loses his museum friends forever.

Local Release Date: 25th Dec 2014

Screening Details//mark your calendars! 
Date: 23rd Dec 2014
Time: 9.15pm
Venue: GSC 1 Utama (Hall 9)

https://www.facebook.com/kerorokeroppi/posts/10204625929802481?pnref=story

How to win?
Just click HERE!

I want to touch a DOG??

Assalamualaikum.

Baru-baru ni kecoh di media, laman sosial tentang program I WANT TO TOUCH A DOG anjuran satu pihak. Aku taknak komen pun pasal hal tu sebab da ramai giler yang komen pasal tu. Tapi disebabkan kes tu tetiba post aku yang dah bape kurun mencanak view nyer.





Tu jer aku nak share. Hehe..

Kurangkan gosip, tingkatkan keimanan!

Review: The Book Of Life (2014)


Sinopsis
Filem ini mengisahkan perjalanan Manolo Sánchez, seorang pemuda yang berbelah bahagi antara memenuhi harapan keluarga dan mengikut gerak hati. Jatuh cinta dengan María yang cantik, tetapi perlu memerangi kasih sayang Joaquín yang kacak, untuk memenangi hatinya. Roh La Muerte dan Xibalba bertaruh siapa yang akan berjaya memenangi hati María.
Oleh kerana takut kalah dalam pertaruhan selepas María jatuh hati dengan Manolo, Xibalba menghantar seekor ular membunuh Manolo, berharap Joaquín akan menjadi kekasih María. Untuk kembali kepada dunia manusia dan María, Manolo memulakan satu perjalanan yang tidak masuk dek akal dengan merentangi tiga dunia fantasi di mana dia mesti menghadapi yang ketakutannya dengan hanya bersenjatakan kepintaran, gitar dan dua pedang dia.

Direktor
Guillermo Del Toro, Jorge Gutierrez

Pelakon
Channing Tatum, Zoe Saldana, Diego Luna, Christina Applegate, Ice Cube, Kate del Castillo, Ron Pearlman

Genre
Animasi , Komedi

Manolo Sánchez
Manolo Sánchez
Dia ni lah watak utama dalam cerita ni. Seorang yang romantik, suka menyanyi sambil bermain gitar, keturunan kepada pelawan lembu yang terkenal, Sánchez. Dia taknak jadi pelawan lembu sebab hatinya penuh kasih sayang dan tak mahu membunuh lembu.

Maria Porsada

Joaquin (sebut betul2)

Chuy (hadiah daripada Manolo)
Review
Ape yang aku suka tentang movie ni ialah illustation grafik dia. Sangan cantik dan berwarna warni. Dibuat pulak dalam 3D. Karekter pun comel2. Jalan cerita pun best. Manolo memang sweet. Tapi Joaquin suka sangat potong line dia. Dia yang tolong selamatkan kampung dari kacau bilau, tapi Joaquin lak yang dapat nama. Kesian. There's always happy ending in every fairy tale story. Tapi rasanya tak sesuai kot untuk kanak-kanak bawah 12 tahun.
Tengok jangan tak tengok. 

Rating


Nak tiket free? Jom join KLIPS!
Nak duit? Join 8share!

Part 4: Aku & Braces

Lebih kurang 3 bulan aku pakai kawat besi kat gigi aku ni. Happy tengok gigi2 semua da tersusun. No more taring, no more berlapis. Cuma rongak tu memang take time la kan. Kalau tak, takkan nak kena tunggu sampai 2 tahun.

Ketara kan perubahannya?

Review: Annabelle (2014)





Sinopsis 
John Form telah menemui hadiah yang sempurna untuk isterinya, Mia bagi memenuhi harapannya - satu boneka vintaj cantik, luar biasa dengan baju pengantin perempuan berwarna putih. Tetapi kegembiraan Mia dengan Annabelle tidak bertahan lama. Pada suatu malam yang menakutkan, rumah mereka diserang oleh pemuja ajaran syaitan, yang menyerang pasangan itu dengan ganas. Tumpah darah dan keganasan ialah bukan semua mereka tinggalkan. Pemuja tersebut telah menjelma sebagai satu entiti yang berniat jahat... Annabelle.

Pre-screening @MBO Citta Mall

Review
Masa first aku tengok trailer movie Annabelle ni, aku da perasan macam pernah tengok jer patung Annabelle ni. Rupanya dalam cite The Conjuring. Aku pelik oh macam mana bini dia boleh suka patung macam tu. Muka patung tu jer pun da cukup scary. Tak perlu takut sangat tengok cite ni. Patung Annabelle ni takde langsung serang orang, Cuma mungkin dia bosan duduk atas rak, so dia duduk atas kerusi goyang. Bila dia lapar, dia masak pop corn sampai terbakar rumah. Cuma ada satu babak dia bergerak, tu pun cuma berdiri beberapa minit sebelun dibawa terjun dari tingkap. Apapun, director filem ni berjaya memberikan mood seram kepada penonton melalui sound effect dan muka Annabelle yang sedia seram tu.


Rating



Nak tiket free? Jom join KLIPS!
Nak duit? Join 8share!

Part 3 - Aku & braces

Assalamualaikum... Goooood morning..

Perghhhhh.. Sakit bak hang.. Ari ni 2nd day bergigi besi. Seriously agak tak selesa sebab ada something dalam mulut. Nak makan makanan yang kena kunyah memang tak bley ar. Gigi-gigi ni berlaga pun da sakit. Apetah nak melagakan secara paksa (makan).

Setelah seminggu dicabut gigi sebanyak 4 batang, so semalam dipakaikan pagar besi kat gigi. Feeling kena cabut gigi 4 batang pun sengsara gak. Bius dia bukan main banyak. Kebas sampai ke hidung. Tak rasa macam ade bibir. Bengkak ase macam Angelina Jolie. Muke tegang macam pakai botox. Masa cabut tak sakit pun. Tapi start malam memang terasa lah. Darah pun lambat nak benti. Dua tiga ari jugak la baru lega sikit sakitnya. Nak makan pun xley nak kunyah. Gigi yang dirongakkan tu gigi geraham kecik.Tempat mengunyah. Takkan nak kunyah guna gigi depan. Homaii...

Dan sekarang lagi sakit dari kena cabut gigi. Masa pasang tak sakit pun tapi setelah seharian, bangun tidur.... ohhhh memang terasa sakit. I don't think boleh makan dengan selesa. Takpelag.. Berlatih kurang makan lagi2 nak dekat bulan Ramadhan ni. Skang ni pun berat aku da turun. Sampai abis puasa ni aku ase makin la mendadak turun.

Beauty is Pain
Inilah pelaburan untuk diri sendiri. Berhabis pun puas hati bila keinginan tercapai. Terseksa sekejap je.

Part 2 - Aku dan braces

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua! For those yang baca ni tetiba tengok dah part 2 tapi mana part 1? Maksudnya aku belum post pon yang part 1. Da taip panjang lebar part 1 tapi save lat laptop pulak. Ni aku curi masa menghupdate blog time keje. Dalam part 1 aku ade cite pasal cost buat braces. Sape yang nak tau, please wait sampai aku hupdate balik part 1.

Debaran semakin menanti. Esok my next appointment. Balik2 keje kena berkejaran ke setia alam. Takdela berkejaran. Merempit jer. Aku tak dapat bayangkan macam mana kena cabut 4 batang gigi sekali gus. Konfem sengsara punya bila da hilang ubat bius. Anyone ada pengalaman tentang persediaan mental dan fizikal sebelum dicabut gigi? Last aku cabut gigi pun zaman kanak2 dulu. Kes takut cabut gigi la ni gigi jadi cani. Kalo dari dulu tak takut cabut gigi mesti tak melayang wang beriban.

Benda yang aku wondering berapa lama masa antara cabut gigi dengan braces instalment. Takmau la aku rongak lame2. Nak bercakap pun malu nanti. Kang bajet ayu sangat pulak bercakap tutup mulut padahal kaver rongak. Berdasarkan pengalaman member aku, the following week da boleh pasang braces. Maknanya seminggu la cakap tutup mulut. Kang nak pakai purdah tetibe orang cakap buang tebiat. Niat salah pun tak baik jugak kan.

Sebelum aku dok merepek meraban lagi, baik aku stop skang. Nanti aku hupdate lagi next part. See ya!


Part 1 - Aku dan braces


Assalamualaikum.. Fuhh.. Berhabuk suda blog ni. Busy sangat lah kononnya. Zaman belajar tak sama dengan zaman bekerja. Dulu 24 jam ngadap laptop dengan connection wifi walaupun tak berapa laju. Sekarang ni setakat ada mobile data tak best nak menaip panjang2 guna fon. Cukup setakat ni intro.

Semenjak dua menjak ni keinginan nak berbraces agak memuncak. Sepanjang minggu ni aku habiskan banyak masa aku dok mengadap fon semata2 survey klinik-klinik yang buat braces dengan harga yang berpatutan dan mampu dibayar. Aku just survey harga untuk metal braces. Kalau yang jenis lain tu macam damon braces ke, self-ligating ke  memang aku tak mampu. Aku just tanya melalui emel. Aku malas nak call2 nih. Bagus diorang ni reply emel aku cepat. Mostly harga untuk metal braces harga dalam 5k ke atas.

Reply yang paling awal aku dapat dari Signature Dental Clinic, Kota damansara. Aku mula2 agak interested sebab kat emel dia kata range harga dalam 3k-7k depend on case. So aku bajet untuk metal braces maybe dalam 3k-4k jer. Then aku set date appointment. Bila Dr. da cek gigi aku dia kata untuk case aku 6.6k! Downpayment 3k. Halamak.. Mana aku nak cekau duit 3k. Tu belum termasuk x-ray lagi. Memang terpaksa reject la. Lepas tu aku buat lagi survey secara gigih untuk dapatkan quote harga yang lebih murah.

Antara klinik yang reply emel aku:-

Signature Dental Clinic - 6.6k (after checkup)
Uptown dental surgery - 5k - 6k
Idramawar Dental Clinic - 5k
Rohaya Dental Clinic - 5.5k
Loo & Foo Dental Surgery - 5k - 7.5k

Semua harga yang ditawarkan oleh klinik di atas adalah untuk installment braces yang kena bayar dalam masa lebih kurang 2 tahun treatment. Tak termasuk harga x-ray dengan acuan gigi. Nak kena cabut gigi lagi. So before nak buat korang nak kena ada 2k - 3k dalam tangan.  Kiranya kalau aku buat dengan signature tu total ade la dekat 7k. Homaigoddd...

Till one day aku dapat call dari Klinik Pergigian Chee. Baik jer dengar akak(akak ke??) yang call aku tu. Dia kata harga untuk metal braces 4k. Aku cakap dalam ati, ok ni boleh da nih. Lagi yang more interested harga 4k tu termasuk xray dan acuan gigi. Cuma cabut gigi jer tak termasuk. Satu batang rm50. Yela.. Bukan semua yang cabut gigi tu sama banyak. Cam kawan aku dulu kene cabut 4 batang! Giler sengsara aku tengok darah penuh dekat kapas gigi. Aku maybe dalam 2 batang je kot. Berdasarkan check up sebelum ni lah. Tapi nanti tak taw la.  Downpayment pun RM1500 je. Jadi ia dalam bajet aku.

Aku pun terus wat appointment minggu depan. Hope semuanya berjalan lancar. Tak sabar nak bergigi besi. Hoyehhh..

Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram