Psiko Cinta

Macam-macam orang, macam-macam ragam.

Kisah ni aku dapat dekat tempat aku keje sekarang. Sebelum ni aku selalu nampak mamat ni dok dekat office. Tapi dia just berdiri je kat situ. Masa tu aku tak tau pun kisahnya.

So one day aku masuk shift pagi. Dia datang dengan baju biasa (bukan uniform). Dia berdiri je dekat pintu office, Miss S (manager) tengah buat keje dia. Sepanjang aku tengah settle keje aku, aku nampak dia asyik tengok jadual. Takkan la lama betul tengok jadual. Bila aku tanya da tunggu apa, dia just senyum je. Pergh.. baik takyah cakap ngan mamat ni. Cam cakap ngan dinding je.

Aku pun tanya la dekat manager lagi sorang. Miss A cakap kat aku,
"Awak jangan la buat orang kecewa.."

Err.. Aku blur jap. Mamat ni kecewa apa sampai  camtu. Aku tak paham langsung ayat tuh.

Masa dok borak-borak ngan orang lama dekat situ, aku pun try la tanya pasal mamat nih. Curious jugak la nak tahu apa masalah dia. Rupa-rupanya mamat tu ada hati dekat Miss S. Laa.. macam tu rupanya. Dia dok kat office tu just nak tengok Miss S!

Tapi mamat ni sangat pelik. Dia suka dekat Miss S tapi dia langsung tak wat apa-apa untuk tolong Miss S. Bila Miss S mintak tolong, dia just tengok Miss S buat benda tu. Sangat pelik perangai beliau. Aku tak tau la macam mana dia tafsirkan makna suka atau minat tuh. Sekadar 'I Love You' je ke?  Ntah pape je.

Aku tak tau apa yang mamat tu harapkan sebab Miss S pun dah nak kawen. Tapi kalau cara dia minat orang macam tu, just jadi pemerhati, sekadar suka tengok, perempuan pun takut nak rapat.
Ape pun tak boleh..

Kesimpulannya, nak suka orang pun beragak la. Tengok dulu cara tu betul ke tak. Tengok dulu hak orang ke tak. Ini tidak, suka seseorang tapi hanya perhati, follow tak tau hujung pangkal. So weird.

Mintak simpang la dari psychotic cam gitu..
Rimas..
Scary..
Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram