I want to touch a DOG??

Assalamualaikum.

Baru-baru ni kecoh di media, laman sosial tentang program I WANT TO TOUCH A DOG anjuran satu pihak. Aku taknak komen pun pasal hal tu sebab da ramai giler yang komen pasal tu. Tapi disebabkan kes tu tetiba post aku yang dah bape kurun mencanak view nyer.





Tu jer aku nak share. Hehe..

Kurangkan gosip, tingkatkan keimanan!

Review: The Book Of Life (2014)


Sinopsis
Filem ini mengisahkan perjalanan Manolo Sánchez, seorang pemuda yang berbelah bahagi antara memenuhi harapan keluarga dan mengikut gerak hati. Jatuh cinta dengan María yang cantik, tetapi perlu memerangi kasih sayang Joaquín yang kacak, untuk memenangi hatinya. Roh La Muerte dan Xibalba bertaruh siapa yang akan berjaya memenangi hati María.
Oleh kerana takut kalah dalam pertaruhan selepas María jatuh hati dengan Manolo, Xibalba menghantar seekor ular membunuh Manolo, berharap Joaquín akan menjadi kekasih María. Untuk kembali kepada dunia manusia dan María, Manolo memulakan satu perjalanan yang tidak masuk dek akal dengan merentangi tiga dunia fantasi di mana dia mesti menghadapi yang ketakutannya dengan hanya bersenjatakan kepintaran, gitar dan dua pedang dia.

Direktor
Guillermo Del Toro, Jorge Gutierrez

Pelakon
Channing Tatum, Zoe Saldana, Diego Luna, Christina Applegate, Ice Cube, Kate del Castillo, Ron Pearlman

Genre
Animasi , Komedi

Manolo Sánchez
Manolo Sánchez
Dia ni lah watak utama dalam cerita ni. Seorang yang romantik, suka menyanyi sambil bermain gitar, keturunan kepada pelawan lembu yang terkenal, Sánchez. Dia taknak jadi pelawan lembu sebab hatinya penuh kasih sayang dan tak mahu membunuh lembu.

Maria Porsada

Joaquin (sebut betul2)

Chuy (hadiah daripada Manolo)
Review
Ape yang aku suka tentang movie ni ialah illustation grafik dia. Sangan cantik dan berwarna warni. Dibuat pulak dalam 3D. Karekter pun comel2. Jalan cerita pun best. Manolo memang sweet. Tapi Joaquin suka sangat potong line dia. Dia yang tolong selamatkan kampung dari kacau bilau, tapi Joaquin lak yang dapat nama. Kesian. There's always happy ending in every fairy tale story. Tapi rasanya tak sesuai kot untuk kanak-kanak bawah 12 tahun.
Tengok jangan tak tengok. 

Rating


Nak tiket free? Jom join KLIPS!
Nak duit? Join 8share!

Part 4: Aku & Braces

Lebih kurang 3 bulan aku pakai kawat besi kat gigi aku ni. Happy tengok gigi2 semua da tersusun. No more taring, no more berlapis. Cuma rongak tu memang take time la kan. Kalau tak, takkan nak kena tunggu sampai 2 tahun.

Ketara kan perubahannya?

Review: Annabelle (2014)





Sinopsis 
John Form telah menemui hadiah yang sempurna untuk isterinya, Mia bagi memenuhi harapannya - satu boneka vintaj cantik, luar biasa dengan baju pengantin perempuan berwarna putih. Tetapi kegembiraan Mia dengan Annabelle tidak bertahan lama. Pada suatu malam yang menakutkan, rumah mereka diserang oleh pemuja ajaran syaitan, yang menyerang pasangan itu dengan ganas. Tumpah darah dan keganasan ialah bukan semua mereka tinggalkan. Pemuja tersebut telah menjelma sebagai satu entiti yang berniat jahat... Annabelle.

Pre-screening @MBO Citta Mall

Review
Masa first aku tengok trailer movie Annabelle ni, aku da perasan macam pernah tengok jer patung Annabelle ni. Rupanya dalam cite The Conjuring. Aku pelik oh macam mana bini dia boleh suka patung macam tu. Muka patung tu jer pun da cukup scary. Tak perlu takut sangat tengok cite ni. Patung Annabelle ni takde langsung serang orang, Cuma mungkin dia bosan duduk atas rak, so dia duduk atas kerusi goyang. Bila dia lapar, dia masak pop corn sampai terbakar rumah. Cuma ada satu babak dia bergerak, tu pun cuma berdiri beberapa minit sebelun dibawa terjun dari tingkap. Apapun, director filem ni berjaya memberikan mood seram kepada penonton melalui sound effect dan muka Annabelle yang sedia seram tu.


Rating



Nak tiket free? Jom join KLIPS!
Nak duit? Join 8share!
Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram