Abang Joe Kawen

Assalamualaikum..

Sape lak abang joe nih.. Beliau ni abang aku. Caye tak? Haha..
Kalo yang kenal aku taw la aku ni mane ade abang.
Beliau ni abang angkat aku jer..
Skang da jadi laki orang.
So aku dapat akak ipar angkat.. :p

ni kad majlis kenduri

diorang da nikah 9/10/11 

kenduri belah bride semalam. Dapat la aku g sebab cuti. Aku balik pon mmg sbb nk g kenduri bukan smbut deepavali yer..
Abg joe n kak fizah @ teha.. Tak taw la mane satu name yg orang selalu panggil.
Bese orang cakap "Semoga berbahagia hingga anak cucu".
Takkan sampai anak cucu jer..
So aku wish
"Semoga Berbahagia hingga ke syurga"

Malu Bertanya Sesat Jalan (●̪●)

Assalamualaikum..

3.30 petang
USM --> Komtar --> Taman Botani

Aku ngan tora n wani kua la tanpa tujuan. Bende tak plan tu yang kua agak lewat. Then gerak la g komtar berdiri sepanjang perjalanan.

Sampai kat komtar, barulah tengok2 nak g mane. Sampai orang yang tengok kami sembang pon kompius siap tanye kami nak g mane sebenarnya.

Akhirnya kami decide g tanjung bunga. Aku tak taw la tanjung bunga or tanjung bungah. Bas yang kami naek nak g situ giler sesak. Da la kena berdiri. Ngan mat indon n bangla nyer. Macam2 bau ada. Pastu masalahnye g tempat yang tak pernah g nih tak taw nak turun mane. Da nampak kawasannya tapi tak pasti. Pastu turun kat mane tah. Cam orang ilang arah. Taknak bertanya plak tuh. Yela.. Pakcik bas tu garang ahh.. Ade dak cine tu kena marah sebab bayar tambang tak cukup ngan destinasi. Takut la nak tanye.

Bila da turun tuh jalan la kami ni. Jalan2 sampai la stesen bas tanjung bunga. Ekceli sepatutnya bukan tanjung bunga tapi kebun bunga a.k.a taman botani. Kitorang da salah la nih. Jao da terlepas. Da cam foreigner daa asenye. Pakcik kat stesen tuh perli2 plak.. bak kate die cam tajuk entri nih. Malu bertanya sesat jalan. Mulut cantek da tapi taknak tanye. -__-

Nak tunggu bas gerak lambat lagi. Seb baek ade abang keje rapid tuh da abes keje. Alang2 beliau nak balik, so die antakan la kami ni kat taman tuh. Kalo tak, asenye kami balik je la usm. So pathetic.



Da sampai kat taman tu, jalan2 la kat situ. Amek2 gambo sket. Pastu tetibe ujan la pulak. Aiseh.. Memang dugaan la. Abes basah baju sume. Dok berteduh sat. Tapi mase berjalan. Da lewat petang. So kami berlari2 anak mencari surau. Asar lom solat agi. Hah.. Amek die.. Jao upenye surau.. Terpakse la meredah hujan.

Lepak makan rojak dulu.. 
Walaupun basah masih boley bergambo..
Men ujan pulak dak nihh..

Kat surau tu nampak bas. Bas tu tak gerak lagi. Aunty india dalam bas tu kate driver g sembahyang. Kami ingat nak tunggu. Tapi cam lambat jer. Kami pon nak g solat dulu. So mintak pakcik tu tunggu jap. Da siap solat2, aku nampak ada abang tuh dok luar surau. Aku ingat die nak solat tapi taknak masuk sebab kami ada.  Sebenarnya tak. Nak membebel upenye. Surau tu tingkat atas. Kami letak kasut depan pintu surau. Patutnye letak kat tangga bawah. Pastu bising kate die yang bersihkan surau. Ler.. Kamu pon takde plak letak sticker "sila tanggalkan kasut di sini". Tah pape la.. Tobat tak mau da datang situ.

Bila naek bas, aunty india tadi tu cam mara. Sebab kami kot yang menyebabkan bas tu gerak lambat. Siap jeling tuh. kami wat dek jer la. Sembang2, bising2.. Tak ramai pon orang mase 2. Tak sampai 10 orang. Badan da lencun.. Sejuk~~  Sabar je la..

tidoq dalam bas..
Kol 8 lebih baru la sampai sungai dua. Kesian kat my rumet tak dapat masuk bilik sebab tak bawak kunci. Thank la kat my fren sebab tolong antakan kunci kat beliau.

Moral of the story,
1)jangan keluar tanpa arah tujuan
2)Jangan malu bertanya
3)jangan keluar lewat
4)rancang perjalanan

Ok la.. aku da penat.. Pale da berat.. jangan demam sudah.. kalo demam pon ok.. Bley dapat MC.. Hahaha....

p/s: aku sengaje letak gamba2 merepek sebab merepek itu SENI! Hahaha~~

Once a year : Thanks to all of you

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Bersyukur kerana masih diberi kesempatan untuk menghirup oksigen di atas muka bumi Allah ni selama ______ tahun.

Takde sambutan pape pon. Tapi ada orang wish pon cukup la kan. Walaupun taw sebab fb. Beratus orang wish sampai penuh wall.

Ni sebenarnya xtvt dalam fb untuk bulan ni. So 154 orang yang conteng wall aku tu ade termasuk ngan yang  before besday aku. Tapi tak ramai pon yang conteng wall aku bukan pasal besday.

Yang ni plak orang wish ikut event yang tulis kat column sebelah kanan home.
Kad besday da pupus skang.. so print screen kat fb jer la.. Haha..
Hadiah pon ade jugak.

yeay! My new collection..
Thx is n fad.
Dapat gak merase kek.. Lupe nak amek gambo.. Kek da abes.. Thx afif.
Besday card from my parents..



Pandangan tentang Sajak vS Poem

Assalamualaikum.. Selamat malam..

Tapi aku saje2 la search kat google tentang puisi yang aku penah tulis.. Asalnya aku akau anta karya aku tu kat SINI. Da lame gak la puisi ni ada di laman sesawang.

So aku pon taip....



Pastu aku terjumpa satu blog nih. Dia tulis tentang "sajak vS poem". Sama je maksud kedue2nye.. Yang berbezanya bahasa yang digunakan. Ape kaitanya? Beliau menggunakan sajak aku sebagai contoh. Menarik.. Aku suka apa yang dia cuba sampaikan.

Korang boleh la tengok kat blog beliau.. When Boredom Strikes

Aku ase beliau seorang wanita berdasarkan name yang beliau gunakan..

Pastu ade lagi 1 blog nih Life's Awful Funny. Tahniah la kepada tuan tanah sebab terjumpa poem aku tuh.. Haha.. Mase tu da lame okeh lepas blaja KH(kemahiran hidup).. saja jer nak aplikasi dalam puisi. Thx 4 ur opinion.

Ok.. cukup la yer.. nanti aku check bende len lak kat google..
Daa~~

Facebook timeline cOoL jugak

Hari ni aku explore facebook aku jumpe lak pasal timeline ni. Ekteli aku tak paham gak amende timeline ni. Garisan masa?? Ntah la nyer.

Aku pon baca la kat sini ---> http://www.facebook.com/about/timeline

Aku tgk cam style gak lak.. Fb skang ni banyak plak perubahannya.So bia la aku ubah lagi. Timeline ni kat wall kite. Wat mase skng bukan sume orang boley nampak kalo kite wat timeline nih. Sebab skng ni still dalam beta mode. Tapi benda ni akan release officially soon.. Masa tu baru la sume orang bley tgk..

Klik untuk tumbesaran menyeluruh..

Aku tengok da cam blog pon ade.. Ade cam banner lagi tuh. Sape nak try bley la buat. Aku tak sediakan tutorial. Tapi korang ley la jenguk kat SINI.

Selamat mencuba..

Wassalam~~

Shopping di Tesco

Tadi pas maghrib(kire semalam la sbb skang da lepas kol 12), aku pegi la tesco ngan rumet aku. Nak beli la barang2 makanan sket (sket ker..?).

Aku beli biskut marie, megi, susu, air kotak, roti, blablabla....

Pergh.. banyak gak aku beli.. Penuh 2 beg eco.. Kalo mintak beg plastik kena cas 20sen walaupun bukan ari sabtu. Kat penang jer special cani okeh..



Oh..lupe.. Buah-buahan pon ada jugak. Penuh meja okeh. Tapi takde la teruk sangat nafsu makan aku.. Ni stok makanan aku ngan rumet aku. Okeh..taknak shopping makanan2 cani lagi sampai ujung bulan.. -__-
Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram