Throwback: Projek Kahwin

Dah dua bulan kawen. Tetiba rindu pulak nak update blog.
Hari ni rasa nak cerita projek DIY yang dibuat sebelum majlis kawen 16/07/2016.

Berbekalkan kekreatifan yang ada dalam diri. ada benda-benda yang aku buat sendiri jer. Antaranya seperti bunga telur, bunga tangan, guestbook, photobook props. Kad kahwin, paper bag dengan bunting pun aku design sendiri.

1) Bunga Telur

Bunga telur a.k.a bunga pahar aku buat sendiri. Gigih tak gigih la ngadap bende nih. Aku guna karakter KATAK (simbolik sebagai aku) dan PANDA (simbolik si dia).

Material: Kain Felt

Panda in progress
Sejambak Panda

Sejambak Katak

Aku tak sure la ni panggil bunga telur ke katak/panda bertelur.


2) Bunga tangan

Bunga tangan ni aku dah buat lama giler. Setahun lebih sebelum kahwin. Masa tu tunang pon belum. Excited terlebih kot. Huhu..




3) Veil

Veil ni aku buat kononnya nak pakai masa sanding. Pastu alih-alih ambik pakej pelamin sekali dengan baju, veil semua. So veil ni aku pakai masa photoshoot outdoor.



Kalau nak sewa set baju kahwin ni agak2 ada yang nak sewa tak?


4) Guestbook

Teknik: Quilling




4) Kad Kahwin / Paper Bag 

Yang ni aku design sendiri. Lepas tu aku upah print jer. Tu pon cari dekat fb jer. Aku malas nak pegi cari kedai nak print. Yang gambar karikatur tu bukan aku lukis ye. Yang tu aku generate guna MomentCam jer. Boleh download dekat Google Play Store.

Kad Kahwin

Paper bag aku print dua jenis. Satu guna white paper, lagi satu brown paper. Yang ni aku buat dekat Langat Art Paper Bag Ekonomi. Kalau korang takda idea nak design macam mana, diorang ada juga design ready made. Korang pilih je nak yang macam mana.

Paper bag
Button badge

Sebenarnya ada lagi yang tak masuk dalam list ni. Ni saja je share kot2 boleh memberi inspirasi kat korang. Huhu. 

Ok..Chow.


0 mikroorganisma:

Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram