Bila Nama Band Dalam Bahasa Melayu...

Kadang kite dengar nama band dalam english cam cool jer.. Takde ape yang pelik.. Nama group2 melayu pon guna nama english jugak. Tapi nape kite tak guna jer bahasa ibunda kita ek? 




Simple plan - pelan mudah
Firehouse - rumah api
The Calling - panggilan
My Chemical Romance - asmara kimia aku
Gym Class Hero- wira kelas gim
Secondhand Serenade - lagu asmara terpakai
Backstreet Boys - budak-budak lelaki jalan belakang
Avenged Sevenfold -Dendam tujuh kali ganda
Greenday - hari hijau
All America Reject - semua amerika menolak
Bunkface - muka tak bersalah
Umbrella - Payung
Search - Cari
Wings - Sayap
Medicine - Ubat
Lefthanded - menggunakan tangan kiri

Ni baru sket.. Ade banyak lagi nama group dalam english.. Ni saje jer suke2.. Hehe..

nota kaki: ♪♫Gunakanlah bahasa kebangsaan kita, marilah amalkan ramai-ramai~~ ♪♫


0 mikroorganisma:

Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram