Nak Kawen

Assalamualaikum..

Masa aku taip ni jam menunjukkan pukul 2.22 pagi.. Muahaha.. Gedik giler entri pepagi buta nih. Takpe la, skali sekala nak menggedik. Lagipun da lama aku tak memerah otak tulis entri. Asik share orang nye jer, letak gambo2 lah.

Best ke kawen? Ade org yang da kawen nak respon ke? Well.. aku ni blaja pon tak abes. aku pon tak taw sapa nak pinang pompan kaki tidoq cam aku nih. Hahaha. Tapi nak berangan gak la kan.


Aku kalo kawen nanti nak simple2 jer. Aku taknak la sanding2 bagai. tepung2 tawar, renjis2, baling2 beras. Cam UAI kate, kalo pengantin tu ayam boleh la. Aku bukan ayam okeh.. lagipun tu bukan ikut Islam. Adat jer tuh. Mana lagi elok? ikut adat or ikut agama? or ikut kate org laen? Biar la apa org nak kata. Bukan duit korang luak pon aku kawen cane pon. Korang ngumpat, aku dapat pahala free.. Ngeh3..

Aku nak gak la ade pelamin. Untuk bergambar jer lah. Teringin nak tema merah putih. Kombinasi warna yang menarik...bagi aku lah.
Yang ni cantik gak. Simple.. Tapi mungkin perlu tukar kaler itam tuh.. Lari tema aku.

Aku suka design nih. Tuka yang pink jadi merah memang sweet lah.  

Dalam dua2 gambar pon kerusi panjang. Kenapa? Dekat sket.. Muahaha..

Baju pengantin kalo mak aku jer jahit mesti jimat kan.. huhu.. Takyah nak sewa2.. Nak labuci2 jahit sendiri. Bukan kedekut okeh.. Tapi nak membazir2 tu kenape. Pastu berhutang seumur hidup. Hoi.. Hutang PTPTN pon tak abes bayar lagi taw. Nak tambah hutang buat kenduri kawen plak. Hakhak..

Kawan2 yang ade bisnes tuh, nanti jangan lupe sponsor. Setakat pakej photography pon ok lah.. :p Nak sponsor kenduri pon lagi ok.. Haha.. Pakej photography untuk kawen mahal okeh! Bayangkan pakej pelamin + pakej pakaian + pakej photography + kenduri + hantaran + dll....giler die...

Da la.. Malas nak merepek lagi.. Jom tidoQ!!

0 mikroorganisma:

Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram