Review: Annabelle (2014)





Sinopsis 
John Form telah menemui hadiah yang sempurna untuk isterinya, Mia bagi memenuhi harapannya - satu boneka vintaj cantik, luar biasa dengan baju pengantin perempuan berwarna putih. Tetapi kegembiraan Mia dengan Annabelle tidak bertahan lama. Pada suatu malam yang menakutkan, rumah mereka diserang oleh pemuja ajaran syaitan, yang menyerang pasangan itu dengan ganas. Tumpah darah dan keganasan ialah bukan semua mereka tinggalkan. Pemuja tersebut telah menjelma sebagai satu entiti yang berniat jahat... Annabelle.

Pre-screening @MBO Citta Mall

Review
Masa first aku tengok trailer movie Annabelle ni, aku da perasan macam pernah tengok jer patung Annabelle ni. Rupanya dalam cite The Conjuring. Aku pelik oh macam mana bini dia boleh suka patung macam tu. Muka patung tu jer pun da cukup scary. Tak perlu takut sangat tengok cite ni. Patung Annabelle ni takde langsung serang orang, Cuma mungkin dia bosan duduk atas rak, so dia duduk atas kerusi goyang. Bila dia lapar, dia masak pop corn sampai terbakar rumah. Cuma ada satu babak dia bergerak, tu pun cuma berdiri beberapa minit sebelun dibawa terjun dari tingkap. Apapun, director filem ni berjaya memberikan mood seram kepada penonton melalui sound effect dan muka Annabelle yang sedia seram tu.


Rating



Nak tiket free? Jom join KLIPS!
Nak duit? Join 8share!

0 mikroorganisma:

Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram