Gambar Di Facebook Tidak Boleh Di Padam!


Korang percaya tak klau gambar korang kat facebook tu tak bley hilang walaupon korang dah delete. Tapi ape kene mengena ngan gambar kat atas nie kan?? Sebenarnye macam nie mark zuckerberg nie (pengasas facebook nie x kan korang x kenal) adalah orang Israel. Die menggunakan facebook ini adalah untuk meninjau pergerakan manusia di bumi ni dengan berdasarkan :

1. Maklumat peribadi korang yang korang tulis kat info profile
2. Aktiviti seharian korang(pe yang korang post/share – melambangkan pekara yang korang buat)
3. GAMBAR2 KORANG YANG DI'UPLOAD'KAN SETIAP HARI…

Korang percaya tak yang gambar yang korang upload tu takkan boleh hilang dalam data facebook walaupon korang dah delete.
Kalau korang tak percaya meh aku ajar korang macam mane aku buktikan kenyataan aku nie..

Cara – caranya :
1. Pilih gambr yang korang nak delete tu.(tp jgn delete lg)
2. Klik kanan kat gambar tu dan pilih save image as. (tp jgan tros klik save)
3. Copy & paste nama kat file name tu kat mana2
4. Ok part yang paling penting skali.

- copy link nie :
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/isikan name file tadi.png
(format gambar tu korang bolew ubah ikot ske korang lah. jpg/png/gif)

Cube tengok gambar yang korang delete tu ade lagi kan…

contoh :
file name - 62450_1517231263867_1627073717_1243192_8144805

SELAMAT MENCUBA… :-)

resource: http://acsesonly.wordpress.com/2011/07/06/gambar-di-facebuku/#more-111

2 mikroorganisma:

si cantik sally said...

so?knp awk x sertakan skali cra2 nk dlete habis..alorh cam tgantong pulok entry ni.huhu!~

Nys Zairee said...

Den pon xtaw laa.. cume pasni pk2 la sebelum upload gambo

Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram