Bicara Hati: Bila Islam Hanya Pada Nama

Ahad, 14 November 2010

Facebook.. Senang betul menyebarkan banyak benda, notes, video, gambar... Hari ni aku tengok banyak video, gambar dan notes yang baru di'share' oleh kawan. Sedih + geRam + keceWa + insaF semua bercampur baur dalam diri lepas tengok sume tu.. Hmm..


Geram...
   Hari ni aku teng0k pasal artis Malaysia ni komen pasal seksi.. Nampaklah tersangat jahilnya mereka tentang agama. Sayangkan karier, abaikan agama. Family support? support masuk neraka kah? Hmm.. ntahlah.. Aku pon tak paham nape artis Malaysia da macam artis barat da skang. Akak2 sekalian, muda2 takpe ek seksi? Tunggu tua baru nak bertaubat? Sempat ke? kalo da ajal tak kira tua muda. Semoga terbuka pintu hati kalian.
  Remaja skang terlampau advance. Totally westernized. Wat kL macam kat New York. Boley suke2 peluk2, cium2.. Apekah?? yg kawan2 siap rakam. Betapa jahilnya mereka. Pergaulan bebas berleluasa. Kalau depan public pon berani wat aksi2 camtu, kat blkg apetah lagi. Wat free show depan org ramai bikin meluat jer. Haih...

Kecewa...
   Sangat2 kecewa... Kenapa org zaman skang ramai yang lupa tanggungjawab sebenar hidup atas muka bumi ni? Mereka lupa yang hidup ni sementara jer. Sebok kejar dunia, akhirat tah kemana. Pasal isu seksi, diorang jawab macam tak penah belajar agama langsung. Sebagai umat Islam, aku sangat kecewa. Sama la yang wat free show kat public. Tak taw la ape nak jadi. Ntah parents diorang taw or tak. Or family diorang pon tak pernah kesah. Terfikir ape yang akan jadi dengan generasi akan datang. ROsak!.. Hmm.... 

Sedih + Insaf...
   Cinta kan bunga, bunga kan layu; Cinta kan manusia, manusia kan mati; Cinta pada Allah, kekal abadi... Buang anak semakin menjadi2.. Kenapa bayi yang tak bersalah menjadi mangsa?? Baby tu makluk Tuhan paling comel taw tak? Kejamnya manusia.. Haiwan pon sayangkan anak.

“Janganlah kamu menghampiri zina sesungguhnya zina itu amat keji dan jalan yang sesat” 
[Al Isra’ : 32]


Comey sangat!.. teringin nak baby secomel ni.. ^__^




Link video:

Artis | Seksi | Aurat

KL bagai New York

Di sini Bermulanya Zina

 

 

0 mikroorganisma:

✿ Blog Archive ✿

Powered by Blogger.

✿ Mutiara Kata ✿

Dan sesiapa yang berhijrah pada jalan Allah (untuk membela dan menegakkan Islam), nescaya dia akan dapati di muka bumi ini tempat berhijrah yang banyak dan rezeki yang makmur dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian dia mati (dalam perjalanan), maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
[4:100]

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts with Thumbnails

✿ Kelab Sk0deng ✿

Instagram